De Hollandroute

Fietstocht, Wandeltocht

De HollandRoute ontsluit Nederlandse erfgoedlocaties van handel, nijverheid, techniek, industrie, waterbeheersing en infrastructuur binnen de Metropoolregio Amsterdam. De HollandRoute is deel van het Europese netwerk “European Route of Industrial Heritage (ERIH)”. Als rode draad verbindt een bewegwijzerde hoofdroute van het HollandRoute erfgoednetwerk de vele fascinerende erfgoedattracties die allemaal op deze website en in de HollandRoute smartphone app worden beschreven.

Thematische Routes

Om alle anker-, route- en rustpunten toegankelijk te maken zijn in totaal ruim 60 wandel-, fiets- en vaarroutes uitgezet. Alle routes nemen je aan de hand van een thema mee over de HollandRoute. Start op de bewegwijzerde hoofdroute van het HollandRoute erfgoednetwerk, de bruine zeskantige borden met het HollandRoute logo wijzen je de weg: ook vanaf de snelweg. Ook zijn alle thema-routes opgenomen in gratis smartphone app voor iOS en Android. Kies een bestemming en beleef de HollandRoute. Gegarandeerd een leuk dagje uit.

ERIH Ankerpunten

De door ERIH geselecteerde ankerpunten zijn de mijlpalen van het Europees industrieel erfgoed. Er bevinden zich zes ERIH ankerpunten binnen de HollandRoute. Het zijn internationaal toonaangevende locaties, zoals de Heineken Experience, de Zaanse Schans of het Museumgemaal De Cruquius.

Routepunten van de HollandRoute

Een selectie van zeer gevarieerde attracties zijn als routepunt opgenomen in de HollandRoute. De ongeveer 50 routepunten bestaan uit historische molens, gemalen, handelsbeurzen, fabrieken, musea, forten en buitenplaatsen! Al deze locaties zijn -doch soms beperkt- voor het publiek toegankelijk. In Velsen: Korenmolen De Zandhaas (Santpoort-Zuid), Buitenplaats Beeckestijn (Velsen-Zuid), Zee- en Havenmuseum (IJmuiden), Forteiland IJmuiden (IJmuiden) en hetHoogovensmuseum (Velsen-Noord).

Rustpunten van de HollandRoute

Even zo belangrijk zijn de rustpunten: dit zijn spannende en interessante plekken om te eten, drinken of slapen. Alle rustpunten zijn gevestigd in historische gebouwen en/of hebben een uniek verleden. Zo kun je eten in een restaurant bovenop een oude spoorbrug of slapen in een oud chirurgijnshuis uit 1762. In Velsen: Landgoed Duin & Kruidberg (Santpoort-Noord), Theeschenkerij Velserbeek (Velsen-Zuid) en hotel-restaurant Augusta (IJmuiden).

Wanneer?

Vanaf Vrijdag 1 juli 2016 tot Dinsdag 1 januari 2019

Dag
Zondag
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?